WK Zijspannen Schleiz


KNMV - 30 augustus, 2013

De zijspannen rijden dit weekend op het circuit van Schleiz in Duitsland.

Vrijdag kwalificatie

Snelste waren wederom de Birchall broers, die vriend en vijand versteld lieten staan met hun tijd. Paivarinta was de enige die bij hen in de buurt kon blijven. Echter het verschil van 1,2 seconde is al behoorlijk te noemen. Thuisrijder Steinhausen moest al 2 seconden toegeven op de voorlopige pole mannen.
 
Op de 10e plaats vinden we een tevreden Bennie Streuer terug. Hij verbeterde met passagier Geert Koerts zijn persoonlijk record op deze baan met 1 seconde. Lange tijd zaten beide Drenten op de zesde plaats, maar op het laatst werden ze toch nog door een paar teams voorbij gestoken.

Team Kentrop – Van Lith trainde zich naar een 14e plaats. De Nederlandse passagier Sander Faber rijdt ook dit weekend met de Fransman Gallerne. Ze trainden zich voorlopig naar de 17e en laatste plaats.

Zaterdag sprintrace

Deze zogenaamde sprintrace ging over 11 ronden en ging onder droge en warme omstandigheden van start. Het waren opnieuw de Birchall broers die met de overwinning aan de haal gingen. Op de negende plaats finishten Bennie Streuer en Geert Koerts, na een super tweede kwalificatie eerder deze dag, waar ze nogmaals 1,3 seconden van hun tijd afreden en hiermee als negende van start mochten gaan. Het andere Nederlandse team, Kees Kentrop met Jarno van Gils, reed een eenzame race en lag van start tot finish op de 14e plaats. Sander Faber deed als passagier dienst bij de Fransman Gallerne, zij hadden het de hele race aan de stok met het Ladies team Suise. De dames trokken aan het langste eind en finishten op de 16e plaats.

Uitslag Sprintrace:
1 Ben Birchall – Tom Birchall  GBR/GBR
2 Pekka Paivarinta – Adolf Hanni  FIN/SUI
3 Kurt Hock – Enrico Becker   DUI/DUI
4 Jorg Steinhausen – Ashley Hawes DUI/GBR
5 Scot Lawrie – James Neave  GBR/GBR
6 Petri Makkula – Timo Kartiala  FIN/FIN
7 Andre Kretzer – Jens Lehnertz  DUI/DUI
8 Michale Grabmuller – Yeti   AUT/AUT
9 Bennie Streuer – Geert Koerts  NED/NED
10 Mike Roscher – Uwe Neubert  DUI/DUI
14 Kees Kentrop – Jarno v Lith  NED/NED

Zaterdag eindigde als een zwarte dag op Schleiz toen tijdens een van de support races een circuitarts geraakt werd bij een crash en dit niet overleefde.
  
Zondag Goldrace
 
Ook vandaag had niemand een antwoord op de hegemonie van de Birchall broers. Steinhausen mocht 1 ronde lang aan kop rijden van Ben Birchall, die hierna het gas weer opentrok en per ronde bij de rest wegliep. In de 5e ronde werd Steinhausen gepasseerd door Paivarinta en beiden reden daarna eenzaam hun race uit.

Streuer kende een goede start en ook de eerste ronde was zeer goed, hij zat in het groepje dat streed om de 4e plaats. In de 2e ronde nam Streuer iets teveel risico en schoot rechtdoor. Hij kon als laatste weer aansluiten, en werd gedwongen een inhaal race te rijden. Tot de 13e plaats was dit geen probleem, echter toen stokte de opmars. Want de teams voor team Streuer reden ook behoorlijke tijden, en de achterstand was al te groot om nog verder naar voren te komen. Toen eerst Grabmuller met pech binnen kwam en 1 ronde later Roscher. Finishte Bennie Streuer en Geert Koerts toch nog op de 11e plaats. Echter de 7e plaats in het WK zijn ze kwijt geraakt aan de Fin Makkula die als 9e finishte.

Ook Team Kentrop kende een zware en moeilijke race, zij finishten op de 13e plaats.

Over drie weken wordt het kampioenschap beslist tijdens de laatste WK race op Le Mans. Het ziet ernaar uit dat Paivarinta met Adolf Hanni de meeste kans maken.

Uitslag Goldrace:
1 Ben Birchall – Tom Birchall  GBR/GBR
2 Pekka Paivarinta – Adolf Hanni  FIN/SUI
3 Jorg Steinhausen – Ashley Hawes DUI/GBR
11 Bennie Streuer – Geert Koerts  NED/NED
13 Kees Kentrop – Jarno v Lith  NED/NED

?