Wildcard Bryan Schouten voor Moto3 Aragón


KNMV - 20 augustus, 2013

Na zijn uitstekende race tijdens de TT van Assen rijdt Bryan Schouten in het weekend van 27, 28 en 29 september opnieuw met een wildcard in de Moto3 op het circuit van Aragón.

De 18-jarige coureur uit het Brabantse Zevenbergen liet weten aangenaam verrast te zijn. “Ik wil minimaal evenaren wat ik in de TT heb gedaan. Momenteel sta ik tweede in het Spaans Open (CEV) en dat is zeker te danken aan de uitstekende begeleiding door het Dutch Racing Team, Bondscoach wegrace Barry Veneman en het erg goed sturende FTR-frame in combinatie met het Ten Kate Honda-motorblok van mijn machine. We werken er voortdurend aan om het verschil met de fabrieksrijders kleiner te maken.”

Schouten knokte in Assen voor wat hij waard was en verbeterde er zijn persoonlijk record met een tijd van 1:44.815. Hij reed kort op een 14e plaats en uiteindelijk leverde het hem een 19e positie op. Veel belangrijker is dat hij liet zien zich prima te kunnen handhaven kort achter grote namen als Luis Salom, Maverick Viñales en Miguel Oliveira, waarbij de laatste op Assen een nieuw Moto3-record neerzette met een snelste tijd van 1:43.414.

Volgende fase

Bondscoach wegrace Barry Veneman kijkt vol vertrouwen uit naar de race in Aragón. “Bryan is sterk en rijdt snel. Ik denk dat we in de afgelopen tijd flink wat stappen hebben ondernomen met de selectierijders om tot dit prestatieniveau te komen. We hebben hier echt naartoe gewerkt en ik denk dat Bryan er technisch gezien klaar voor is om een overstap te maken naar de Moto3. Natuurlijk hangt daar een kostenplaatje aan, maar het zou een logische stap zijn na zijn goede resultaten in het IDM en het Spaans Open Kampioenschap (CEV).”

Ook Schouten zelf sluit een overstap naar de Moto3 niet uit: “ik heb maar één doel en dat is volgend jaar Grand Prix-races rijden. Samen met het Dutch Racing Team doe ik er alles aan om de overstap naar de Moto3 volgend jaar rond te krijgen en zij helpen me daar uitstekend bij.”