Victor Steeman kampioen


KNMV - 26 augustus, 2013

De nieuwe Nederlands Kampioen NSF100 is bekend: Victor Steeman is de naam. De 13-jarige coureur uit het Gelderse Lathum volgt daarmee Robert Schotman op die vorig jaar deze titel pakte.

Steeman pakte overtuigend zijn zege na een spannende dubbele wedstrijd op Circuit Park Berghem. Hij is erg blij met de titel: “Ik heb de afgelopen drie jaar in het Molenaar NSF100 Championship veel geleerd. Motorracen is toch veel met je koppie rijden en dat is soms best moeilijk. Ik ben nu klaar voor een nieuwe stap.”
 
Met inmiddels zeer succesvolle voorgangers als Scott Deroue, Livio Loi en Bo Bendsneijder heeft Victor zijn zinnen gezet op de Redbull Rookies Cup. “Daar wil ik echt heel graag volgend seizoen gaan rijden. Eind 2013 is de selectieronde.”

Verwachting waar gemaakt

Trainer Joey Litjens is vol lof over de overwinning van Victor. “Ik het begin van het seizoen zag het er al naar uit dat het zo zou gaan lopen. Victor heeft de verwachting waar gemaakt en dat is heel knap.” 

De laatste wedstrijd in het Molenaar NSF100 Championship is op zaterdag 28 september in Veldhoven, waar Victor zal worden gehuldigd. Ook de vice-kampioen en de nummer drie zijn dan bekend.

Bron: NSF100Championship.nl