Update SOBW: Nederlands Kampioenen 2013 bekend


KNMV - 27 augustus, 2013

Zaterdag 24 augustus werd op Circuit Park Berghem niet alleen NSF100-rijder Victor Steeman Nederlands Kampioen, maar ook SOBW-rijders Sarik Roufs, Roy van den Nieuwendijk en Aris Dees.

Roufs rijdt dit seizoen in de Dunlop Topscooterklasse, waar hij weinig tegenstand kent. Volgend jaar komt hij opnieuw uit in deze klasse, al rijdt hij dan ook in de Italiaanse Polini Cup. Roufs: “Het is moeilijk om in een scooterklasse echt hogerop te komen. Laatst reed ik op een 600 cc motor en dat smaakte wel naar meer! Ik zou graag op een motor willen racen, maar dat is financieel nu niet haalbaar. Ik haal nog steeds veel voldoening uit het racen op een scooter dus dat blijf ik voorlopig nog wel doen.”

Sportklasse water

Aris Dees kwam als beste uit de bus in de Sportklasse water: “in het begin van het seizoen ging het super maar daarna heb ik toch ook wat ongelukken gehad. Door veel constante rondes te rijden en vertrouwen te hebben als het regende is het gelukt om kampioen te worden! Ik weet nog niet wat ik volgend seizoen ga doen, waarschijnlijk Formuleklasse.”

Formuleklasse

In de laatstgenoemde klasse ging de titel – niet geheel onverwacht – naar Roy van den Nieuwendijk. De 24-jarige coureur uit Odijk pakte in alle wedstrijden de eerste plaats en werd alleen in juni een keer gediskwalificeerd door een kapotte uitlaat. In Berghem reed hij een dubbele wedstrijd en wist al na de eerste race dat de kampioenstitel van hem was. Volgend jaar wil hij zijn geluk over de grens gaan beproeven: “ik rij al vanaf 2007 bij de SOBW en wil volgend jaar in België de No Budget Cup gaan rijden op een CBR900. Dat is voor mij beter te combineren met mijn werk. In die klasse hoef ik niet zoveel te sleutelen aan de motor; dat kost ongemerkt toch veel tijd.”

De eerstvolgende wedstrijden van de SOBW worden gereden op 21 september op Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge (Emmen). De toegang tot deze wedstrijden is gratis, publiek is van harte welkom.

Top 5 uitslagen van alle SOBW wedstrijden:

Dunlop Topscooters
1. Sarik Roufs (kampioen)
2. Dennis de Lijster
3. Quinthy van den Anker
4. Laurens van Breen
5. Mitchell Winterberger

Formuleklasse
1. Roy van den Nieuwendijk (kampioen)
2. Brian Kros
3. Herma Harke
4. Martijn Wobbe

Molenaar NSF 100 Championship
1. Victor Steeman (kampioen)
2. Djim Ulrich
3. Kevin Mijwaart
4. Rick Dunnik
5. Walid Soppe

Yamaha R125 Cup Powered by GAMMA
1. Bart van der Helm
2. Rik Kramer
3. Frank Nieman
4. Dave van Kats
5. Jeremy Hofstra

KicXstart Expi
1. Phil Ruitenberg
2. Dennis van Melzen
3. Manuel Jonker
4. Danny Hulst
5. Adriaan Meeuwsen

Sportklasse lucht
1. Bertus van Essen
2. Robin Fick
3. Patrick van Essen
4. Chris van Essen

Sportklasse water
1. Aris Dees (kampioen)
2. Wesley Deckers
3. Chase van Oudheusden
4. Theo Krijnen
5. Berend Goedejohan

NSF open
1. Ilona Hulst (kampioen)
2. Job Leusink
3. Jamie Jellema