Toch geen wildcard voor Polinder


KNMV - 19 augustus, 2013

“Een enorme domper”, zo noemt hij het zelf. ONK Supersport-coureur Martijn Polinder kreeg op vrijdag 2 augustus te horen dat de wildcard voor de EK Superstock op de Nürburgring in Duitsland van 31 augustus en 1 september toch niet doorgaat.

Volgens FIM-reglementen is Polinder 11 maanden te oud om te kunnen deelnemen in deze klasse, die deel uitmaakt van het Superbike-weekend op de Nürburgring. Een zware klap voor de coureur uit Doornspijk, die hiermee op korte termijn de kans op een internationaal debuut in rook ziet opgaan.

Tot overmaat van ramp beleefde de coureur twee dramatisch verlopen ONK Supersport-wedstrijden in Assen en Spa-Francorchamps (respectievelijk 2 t/ m 4 en 9 t/m 11 augustus), waarbij hij in Assen zijn motor crashte (hij kon de race overigens uitrijden met een reserve-motor van Klaas Konterman) en op Spa-Francorchamps uitviel door verzuurde arm- en beenspieren en algehele vermoeidheid.

Op de website van Polinder valt te lezen dat de coureur inmiddels een bezoek aan de dokter heeft gebracht om zijn bloed te laten testen. Hier is echter niets uitgekomen. Inmiddels heeft hij zijn zinnen gezet op de ONK-race van 6, 7 en 8 september in Assen.

Kijk voor meer info op http://www.martijnpolinder.nl/