Streuer achtste in Oschersleben


KNMV - 17 augustus, 2013

Vandaag werd op het Oschersleben circuit race 1 verreden voor de WK-zijspannen. Deze zogenaamde sprintrace ging over 10 ronden en werd onder droge en warme omstandigheden gereden. Net als de voorgaande races waren het wederom de Birchall broers die met de overwinning aan de haal gingen.

Team Streuer kende een goede start, maar moest direct een plaatsje prijsgeven aan Rutz die een super start had. In het verleden is al bewezen dat deze moeilijk te passeren is. Maar voordat Rutz gepakt kon worden moest Bennie Streuer eerst nog afrekenen met de Zweed Reuterholt. Dit deed hij in de 3e ronde met een sublieme uitremactie in de eerste bocht. Het kleine gaatje wat was ontslaan op Rutz werd binnen een rondje dichtgereden en kon de aanval op de 9e plaats beginnen. Diverse keren zette Streuer z’n span naast de Zwitser, maar die kon elke keer de aanval afslaan. In de snelle linkse knikken voor de hotel curve was een miniem klein gaatje waar Bennie gebruik van maakte. Toen Rutz eenmaal gepasseerd was werd er direct een gat geslagen. Team Streuer reed hierna hun snelste rondetijden van deze race. Echter de achterstand op Kretzer was al te groot om in de resterende ronden dicht te rijden. Voor team Streuer leek het hierna een eenzame race te worden om de 9e plaats. Totdat Grabmuller in de fout ging en ze nog een plaatsje opschoven. Team Streuer was dan ook tevreden met het behaalde resultaat in deze sprintrace en schreven wederom 8 wk punten bij op hun conto.
 
Ook team Kentrop reed weer in de punten en reden een eenzame race op de 13e plaats. Ook zij waren tevreden met het behaalde resultaat. En dat mogen ze ook best zijn als je in ogenschouw neemt dat passagier Jarno van Lith dit weekend voor het eerst met Kees Kentrop meerijdt. Het team van Jeffry Verhagen liepen met een 16e plaats net het laatste WK punt mis.

Morgen zal om 13:30 de goldrace over 21 ronden van start gaan. Hier worden wederom WK punten vergeven.