Streuer achtste in Goldrace Oschersleben


KNMV - 19 augustus, 2013

Birchall broers winnen ook Goldrace WK Zijspannen Oschersleben. Streuer opnieuw als achtste over de finish.

Op zondag 18 augustus werd op het Duitse Oschersleben circuit de tweede WK race dit weekend voor de WK zijspannen verreden.

Bij het ingaan van de vierde ronde begon het serieus te regenen. De wedstrijdleiding legde de wedstrijd middels de rode vlag stil. Alle teams kwamen de pitstraat ingereden op één na. Dat was het team van Streuer die het span aan het einde van de start finish gedeelte aan de kant had gezet. Wat er precies aan de hand was werd niet direct duidelijk maar het gehele team rende richting het paddock waar de heren heen werden gedirigeerd door de baan officials. Bij hun aankomst was Bennie al aan het sleutelen, wat bleek er was een olie leiding lek gegaan. Dus de rode vlag situatie kwam op de juiste moment voor team Streuer. Die het euvel zeer snel had opgelost en ruim op tijd weer in de pitstraat aanwezig was voor de herstart.

Er werd besloten dat de 2e gedeelte van de race over 14 ronden zou gaan, en als wet race werd bestempeld. Echter het was op een paar druppels na weer droog, en iedereen stond dan ook gewoon op slickbanden aan de start.

Ben Birchall kon door de gevechten achter hem weglopen en had al snel een voorsprong van 5 seconden op de mannen op de 2e plaats. Deze voorsprong hield hij vast tot de finish, en pakten zo hun 2e overwinning van dit weekend. Ook Bennie Streuer met passagier Geert Koerts waren goed bezig deze 2e race gedeelte. En het leek ook voor hun een eenzame race te worden op de 8e plaats totdat de Fin Makkula op het einde toch wel snel naderde, en ondanks de constant snelle ronde tijden van team Streuer werden ze toch nog voorbij gegaan door de Fin in de voorlaatste ronde. Echter ook voor hen gold dat de opgebouwde voorsprong in het eerste  gedeelte genoeg was om de 8e plaats te behouden. En zo werden door het Drentse team van Streuer wederom 8 WK punten gescoord. Het team was dan ook zeer tevreden met het weekend. Wat in totaal 16 WK punten opleverde. Wel veel geluk gehad vandaag tijdens de Goldrace met een rode vlag situatie juist op het moment dat ze problemen kregen.

Voor team Ruppert met de Nederlandse passagier Jefry Verhagen was het een race om snel te vergeten. Zij kwamen al in de 2e ronde binnen met mechanische problemen. Ook Kentrop en Van Lith vielen uit.

Uitslag Goldrace
1 Birchall – Birchall   GBR/GBR  
2 Paivarinta – Hanni   FIN/SUI  
3 Steinhausen – Hawes  DUI/GBR  
4 Lawrie – Neave   GBR/GBR
5 Hock – Becker   DUI/DUI
6 Grabmuller – Wechselberger DUI/DUI  
7 Kretzer – Lehnertz   DUI/DUI
8  Bennie Streuer – Geert Koerts NED/NED
9 Makkula – Kartiala   FIN/FIN

DNF Kentrop – van Lith   NED/NED
DNF Ruppert – Verhagen  DUI/NED