Samenwerking KNMV en Living for the Weekend


KNMV - 29 augustus, 2013

De film Living for the Weekend trekt steeds meer partners aan. Naast Pro-X, Twin Air en HGS Exhaust Systems is ook de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging dermate enthousiast geraakt over het initiatief dat het tot een samenwerking is gekomen.

Nick Janssen en Jean-Paul Maas zijn bijzonder verheugd dat er zo positief wordt gereageerd op hun filmidee. Jean-Paul licht toe: “De film is bedoeld voor jong en oud en ook aantrekkelijk voor publiek dat normaal niet naar de motorcross gaat. Living for the Weekend is een prachtige kans om mensen te enthousiasmeren over motorcross. Het 105 minuten durende verhaal geeft ook de mensen die nog niet begaan zijn met de sport een indruk van wat de sport vandaag de dag inhoudt. Natuurlijk speelt ook de KNMV een rol. De film gaat over emotie en passie voor de sport en de lange weg naar de top. Iets wat perfect past in de gedachtegang van de KNMV, maar ook waar de KNMV een bijdrage aan levert, zowel op het gebied van de breedte- als de topsport. Verder is de KNMV een ideale partner voor ons als filmproducenten en een ambassadeur richting potentiële bezoekers. KNMV-leden hebben immers al een motorsporthart en ook hen willen we uiteraard bereiken met onze film”. Nick Janssen vult aan: “We hebben ervoor gekozen om in de steden waar we draaien één datum in te plannen waarop we alle zalen van het bioscoopcomplex beschikbaar stellen voor onze film. Zie het als een avondje uit met het gezin, de vriendengroep, een motorclub of als unieke gelegenheid om je waardering te laten blijken aan klanten, relaties of sponsoren.”

Herlings en Coldenhoff

Living for the Weekend volgt zeven coureurs in hun strijd om de wereldtitel in het WK MX2 en MX1. Van Nederlandse zijde worden Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zowel op de cross als thuis en tijdens hun trainingen vastgelegd. Beide heren zijn ook fan van het project én de eregasten tijdens de première in Den Bosch op 21 oktober. Naast de huidige toppers wordt ook Henk van Mierlo als zijnde ex-GP-coureur en winnaar van de Ben Majoortrofee in beeld gebracht. Archiefbeelden schetsen een prachtig beeld van Henks actieve carrière van toen en zijn nog immer grote passie als fan.

Gratis filmposter

Laat je verrassen door deze unieke filmbeleving en zorg dat je erbij bent. KNMV-leden ontvangen, zolang de voorraad strekt, een gratis filmposter bij aankoop van premièretickets. Voor reserveringen, datums, locaties én de filmtrailer kunt u terecht op www.livingfortheweekend.mx.

Nederlandse bioscopen: Almkerk, Amersfoort, Apeldoorn, Den Bosch, Doetinchem, Drachten, Eindhoven, Enschede, Heerhugowaard, Hoogeveen, Hoogezand, Kerkrade, Nijmegen, Roosendaal, Vlaardingen, Vlissingen en Weert. Belgische bioscopen: Aarschot, Brugge, Gent, Lommel, Mechelen en Turnhout.