Racecamp: leuk en leerzaam


KNMV - 09 augustus, 2013

Van 6 tot en met 9 augustus konden een groot aantal jonge coureurs genieten van het KNMV Racecamp. Dit zomerkamp op de TT Junior Track Assen is speciaal door de KNMV en SOBW opgezet voor aanstormend talent in de motorwereld.

Het Racecamp was overigens niet alleen voor de jonge coureurs, maar ook voor ouders en familie. Daardoor waren er zo’n honderd mensen aanwezig bij het driedaagse evenement. De gasten konden overnachten op de TT-camping die aan de accommodatie grenst.

Internationale allure

Onder de genodigden waren 12 NSF100-rijders uit Zuid-Afrika. Zij raceten op zaterdag 10 augustus mee tijdens alweer de zesde wedstrijd van het Molenaar NSF100 Championship, die overigens gratis toegankelijk is voor publiek. Er was nog veel meer te zien, want ook de Yamaha R125 Cup gaf acte de présence op de TT Junior Track. Voor alle coureurs betekende het een mooie gelegenheid om internationale ervaring op te doen.

Het Racecamp werd georganiseerd door de KNMV, in samenwerking met de Stichting Organisatie Brommer/scooter Wegraces (SOBW). Drijvende kracht achter het zomerkamp is bondscoach wegrace Barry Veneman, die op deze ludieke manier de motorsportjeugd met diverse activiteiten klaarstoomt voor het grotere werk.

Hoog niveau

Gereden werd er dan ook flink, hetgeen onder meer was af te lezen aan de zuigers van de minibikes, die al op dag twee moesten worden vervangen. Daarnaast was er in de avonduren ook plaats voor andere sporten zoals voetbal en een stormbaan. Veneman was behoorlijk onder de indruk van het tempo waarin de jonge pupillen zich de stof eigen maakten. 

De vrijdag stond grotendeels in het teken van een endurance race, waar zowel mens als machine op de proef werden gesteld. Het Racecamp werd afgesloten meet een feestelijke barbecue. Al met al drie prachtige dagen en een mooie opstap naar het echte race-werk, dat al in het weekend weer verder ging op de TT Junior Track Assen.

Klik hier voor de foto’s op het Twitteraccount van de bondscoach.

Klik hier voor het foto-album op onze Facebook-pagina.