Organisatoren gezocht


KNMV - 23 augustus, 2013

Offroadrijden is een fantastische hobby, al zijn er regelmatig incidenten met verschillende partijen, die andere belangen hebben. Toch is er best het een en ander mogelijk en daarom neemt de KNMV deel aan een breed overleg om het offroadrijden in Noord-Brabant nu eens goed te organiseren.

In Noord-Brabant hebben bestuurders van de provincie, gemeenten, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants landschap, politie, Justitie, KNMV en de MON de samenwerking opgezocht om een goed georganiseerd offroadevenement op de rails te zetten, onder leiding van een kundige adviseur om de discussie in goede banen te leiden. Daaruit is inmiddels een concreet offroadevenement voortgekomen, gepland op zondag 22 september en georganiseerd door Theo Vialle en zijn offroadvereniging ‘OTR Capella Stampers’ uit Uden. Het evenement vindt plaats in de gemeenten Mill, St. Hubert en Landerd.

Doorpakken

Weliswaar is het een goed begin, al is het voor de Brabantse offroadliefhebbers nog altijd een druppel op een gloeiende plaat. Zij zouden echt geholpen zijn met tien offroadritten tijdens het motorseizoen. Goed georganiseerde evenementen betekenen minder overlast door individuele offroadrijders op andere momenten en dat komt het imago van deze hobby zeker ten goede. De KNMV wil graag meewerken aan het verbeteren van dit imago.

Daarom hierbij een oproep aan mensen die kunnen en willen meewerken aan het organiseren van een aantal offroadevenementen in de provincie Noord-Brabant: heb je de kennis in huis om een dergelijk evenement in goede banen te leiden en kun je genoeg mensen mobiliseren om zo’n evenement te kunnen begeleiden? Dan is de tijd rijp om het stokje op te pakken. Het is zeker geen gemakkelijke klus, maar je draagt wel bij aan legale ruimte voor jouw hobby en  die van vele andere offroadrijders.

Er is een team van experts die je willen ondersteunen. Heb je belangstelling? Laat het weten aan de KNMV via m.pieterse@knmv.nl en wij brengen je met hen in contact.