Opstapdag voor jonge minibike-coureurs


KNMV - 28 augustus, 2013

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Wilde je altijd al een keer op een racemotor rijden, maar heb je de spullen er niet voor? Geen nood. Vraag je ouders gewoon of ze op zondag 8 september met je naar de TT Junior Track in Assen willen komen.

Onder begeleiding van onder anderen bondscoach Wegrace Barry Veneman word je op dit jeugdcircuit op het terrein van TT Circuit Assen voor één dag helemaal ondergedompeld in de wereld van de racerij. Je krijgt een racepak aan, alle spullen staan voor je klaar en je gaat als een echte coureur het circuit op met een minibike van Race-kids.

Zelf het circuit op

Om te kunnen meerijden betaal je éénmalig 30 euro, een prijs waarvoor je de helft van het TT Junior Track tot je beschikking krijgt van 9.30 uur tot en met 16.00 uur. Op de andere helft van de Junior Track kun je de coureurs van RAP-Holland aan het werk zien, zij tonen je graag wat er allemaal mogelijk is met een minibike.

De coureurs van Race-Kids verzorgden begin augustus tijdens de Gamma Racing Day een demonstratie, die behoorlijk wat belangstelling trok. Er worden inmiddels 45 jonge rijders verwacht voor de minibike-opstapdag, maar er is ruimte genoeg voor meer deelnemers.

Rijplezier

Bondscoach Barry Veneman wil er vooral een leuke dag van maken: “Tijdens deze dag staat het plezier voorop. Alle motoren zijn even snel en de focus ligt op lekker rondrijden. Dat hoort ook een beetje bij deze leeftijd. Je doet gewoon lekker je ding. Kampioen worden kan altijd nog.”      

Het weekend van 6, 7 en 8 september staat het TT Circuit Assen geheel in het teken van de racerij. Op zaterdag worden namelijk de HAMOVE ONK-races verreden, die eerder dit jaar waren gepland als Paasraces. Door het koude en natte weer werd dit evenement echter afgelast. Hier kun je onder meer de Dutch Superbikes in actie zien, Dutch Supersport, Dutch Moto3, Dutch Sidecars, Supermono, Classics en niet te vergeten het NK Minibikes.

Kijk voor meer informatie op http://www.rap-holland.nl/.