ONK supermoto Lelystad 8 september


KNMV - 19 augustus, 2013

Zonder zware tegenslag zal Marcel van Drunen dit weekend zijn zevende Nederlandse Supermoto-titel binnen halen. De Brabander heeft op het Midland Circuit van Lelystad voldoende aan twee goede scores.

De 43-jarige Van Drunen won dit seizoen al vier van de negen verreden wedstrijden en is dus in vorm. In de overige klasses kan de beslissing ook al vallen in Flevoland maar de kans daarop is kleiner dan bij de Inters.

Topsporter

Na elf van de twaalf wedstrijden kan Van Drunen de Supermoto-titel dus al binnen halen. Heel diep hoeft ‘MVD’ hiervoor niet te gaan maar als topsporter wil je altijd het maximale. Zo ook de Yamaha-rijder die op jacht gaat naar zijn vijfde seizoenszege. Twee goede scores is voldoende om de titel vroegtijdig mee naar het Brabantse Eindhoven te kunnen nemen. Regerend kampioen Marc Fraikin kan nog roet in het eten gooien maar die kans is klein. De Belg heeft immers aangegeven alleen nog in Nederland te rijden als de wedstrijd ook geldt voor de punten van het Belgische Kampioenschap.

Buit binnen

In de Euro-klasse kan Arjan Schouten nog roet in het eten gooien van Walter de Jong. De coureur uit Alphen aan de Rijn won al vele wedstrijden dit jaar heeft nog altijd niet voldoende punten om de buit al binnen te hebben. Bij de Nationale bezet Nicolas Decaingy de leidende positie, de Belg heeft een zeer ruime voorsprong op de Fries Michiel Nieuwland.

Blessureleed

De Jeugd-klasse is onthoofd door blessureleed van Troy van der Vinne en Oege de Haan. Beide tieners zijn tijdens een motocrosstraining geblesseerd geraakt en komen dit seizoen niet meer in actie. Dit maakte de weg vrij voor Milan Merckelbagh om de 85cc-titel te pakken, Mark Haan zou de 125cc-titel nog kunnen pakken.

De trainingen beginnen even na 10.00 uur als de Euros het circuits zullen betreden. De punten worden vanaf 12.45 uur verdeeld en alle klasses rijden twee manches over 20 minuten en een ronde. De entree tijdens dit evenement bedraagt slechts 5 euro!

Deelnemersinformatie

Aanvullend Reglement
Tijdschema