Motortalenten trainen bij 11 Luchtmobiele Brigade


KNMV - 08 augustus, 2013

Een groep van 10 selectierijders in de wegrace en motocross (13-17 jaar) is op dinsdag 6 augustus een dagje te gast geweest bij 11 Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen.

De motortoppers-in-spé kregen onder meer opdrachten met de bedoeling de teamgeest en de onderlinge samenwerking te bevorderen. Want ook topsport doe je nooit alleen.

Teamgeest

Twee instructeurs, respectievelijk sergeant der 1e klasse en sergeant, namen de jeugdige Valentino Rossi’s onder hun hoede. “We schotelen ze enkele opdrachten voor op de hindernis- en touwbaan. Daarbij trainen we op discipline (hoe bereid ik me voor op een wedstrijd), op het principe tijd is tijd (in topsport onontbeerlijk) en we werken aan mentale hardheid. Maar het allerbelangrijkste voor deze jeugdige egootjes is de teamgeest: zonder team ben je nergens! Dat hopen we ze vandaag bij te brengen.”

KNMV-coach Barry Veneman, als motorcoureur zelf acterend op het hoogste niveau, deed volop mee aan de opdrachten, evenals zijn collega Marcel Hartman. “Fysiek best wel pittig”, pufte Veneman na de catcrawl over de touwbaan, “maar erg leerzaam voor deze jochies. Zo merken ze dat ze er alleen niet komen, dat ze moeten samenwerken om iets te bereiken. Wat dat betreft een erg leerzaam dagje.”

Bij 11 Luchtmobiele Brigade rijden zo’n 80 KTM-motoren rond. Naast hun basisopleiding op het Opleidings-Traningscentrum Rijden krijgen de militaire motormuizen ook een voortgezette operationele rijopleiding, waarbij regelmatig de samenwerking wordt gezocht met instructeurs van de Koninklijke Nederlandse Motorrijdersvereniging (KNMV). Om ook eens wat terug te kunnen doen, mochten de KNMV-talenten een dagje kennis maken met militaire sport.

Kijk op onze Facebook-pagina voor een foto-impressie van deze bijzondere trainingsdag!

Bron: Ministerie van Defensie