Maxime Verhagen slaagt voor A-rijbewijs


KNMV - 28 augustus, 2013

Instructeur van de sterren, zo wordt KNMV-gediplomeerd motorrijinstructeur (KGI) Richard Rijsdijk van Richard Verkeersopleidingen in Voorschoten ook wel eens genoemd. Aan het rijtje van beroemdheden die hij les gaf, werd onlangs Maxime Verhagen toegevoegd. De oud-minister slaagde eind augustus in één keer voor zijn A-rijbewijs.

KGI’er Richard Rijsdijk kijkt met genoegen terug op de lessen die hij aan z’n bekende leerling gaf. “Maxime is een hele normale, leuke en sympathieke vent. Ik reed met hem hele ochtenden en merkte dat hij echt wilde investeren in zijn veiligheid. Na iedere les gaf hij aan het gevoel te hebben dat ‘ie weer iets had geleerd. En dat gevoel moeten al mijn leerlingen na afloop hebben, dat ze weer wat geleerd hebben.”

Motorvirus

Maxime Verhagen bezoekt jaarlijks de TT van Assen en werd daar langzaam maar zeker met het motorvirus besmet. Nadat zijn jongste zoon met motorrijlessen begon, besloot Verhagen om zijn voorbeeld te volgen.  Immers, dan heb je een gezamenlijke hobby. De 56-jarige oud-politicus koos bewust voor rijles bij een KGI’er: “Absoluut. De KNMV let goed op rijvaardigheid en veiligheid. Kijk, je bent natuurlijk toch kwetsbaarder als motorrijder en dan vind ik het van groot belang om met name op het gebied van rijvaardigheid en veiligheid goed les te krijgen. Bij een KGI’er weet je zeker dat je op een goede wijze les krijgt.”

Bikers Toolkit

En passant werd Verhagen ook nog eens KNMV-lid via de Bikers Toolkit. Deze cadeaubox gevuld met gadgets en voordeel mogen KNMV-gediplomeerde motorrijinstructeurs namens zichzelf, de rijschool en de KNMV aan hun leerlingen aanbieden. Voor instructeur Rijsdijk was het overigens vanzelfsprekend dat zijn student dit cadeau en het bijbehorende gratis KNMV-lidmaatschap zou accepteren. Met een dikke knipoog: “Ik heb gewoon gezegd dat het verplicht was!”

Een motor heeft Verhagen overigens nog niet gekocht, maar die komt er zeker wel. Waarschijnlijk een allroad: “Ik denk aan een BMW F700 GS.”

Beroemdheden

Aan het lijstje van beroemdheden die bij Richard Rijsdijk hebben gelest en geslaagd zijn, wordt binnenkort waarschijnlijk nog de naam van Jasmine Sendar toegevoegd. De van onder meer Sterren dansen op het IJs en de soap Malaika bekende actrice is nog druk bezig met haar lessen. Wordt dus vervolgd!