KNMV-team naar MX of Nations 2013


KNMV - 28 augustus, 2013

De KNMV zal namens Nederland een team afvaardigen naar de Motocross of Nations, die op zondag 29 september wordt verreden in het Duitse Teutschenthal.

Aanvankelijk zou Jeffrey Herlings deel uitmaken van de selectie, maar de Brabander brak tijdens de kwalificatierace voor de Belgische Grand Prix in Bastogne helaas zijn schouderblad. Herlings, die tot het einde van dit seizoen is uitgeschakeld, moet hierdoor de Motocross of Nations aan zich voorbij laten gaan. Marc de Reuver treedt op als zijn vervanger.

Door het uitvallen van Herlings is de indeling van de rijders in de verschillende klassen iets gewijzigd en rijdt Herjan Brakke nu in de MX open. Glenn Coldenhoff rijdt evenals vorig jaar in de MX2. De 22-jarige rijder uit Heesch behaalde onlangs zijn eerste zege in het dagklassement bij de GP in Matterley Basin en staat momenteel vijfde in het MX2 GP-klassement.

De samenstelling van het KNMV-team is als volgt:

MX1:   Marc de Reuver
MX2:   Glenn Coldenhoff
MX Open:  Herjan Brakke

Op tijd fit

Hoewel Herjan Brakke in de GP van Engeland geblesseerd is geraakt (de 24-jarige Staphorster brak twee tenen en liep een breuk op in de aanhechting van het kuitbeen) zal hij op tijd hersteld zijn om deel te nemen aan de MX of Nations 2013. De KNMV behoudt zich het recht voor om een wijziging in het team door te voeren als dat noodzakelijk is. Een rijder kan worden vervangen tot het eind van de technische keuring op het evenement.

In 2012 eindigde het KNMV-team, met Jeffrey Herlings in de gelederen, op de vierde plaats. Deze wedstrijd werd toen verreden op een echt zandcircuit in het Belgische Lommel. Dit jaar staat de Nederlandse rijders een harde ondergrond te wachten in Duitsland en zal alles moeten kloppen om op het podium te komen.

Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar voor de MX of Nations Klik hier om ze te bestellen!