KNMV Racecamp


KNMV - 15 augustus, 2013

Afgelopen week heeft de eerste editie van het KNMV Racecamp plaatsgevonden. Op de juniortrack in Assen hebben 63 kinderen kunnen genieten van training, opleiding, sport en spel.

Tijdens de voorbereidingen op maandag en dinsdag was al duidelijk dat iedereen er veel zijn in had. Veel rijders waren al vroeg aanwezig om alles mee te maken. Natuurlijk werd er een helpende hand uitgestoken tijdens het opbouwen van de sportvelden, het circuit en de stormbaan. Omdat het racecamp volgens een all-inclusive formule opgezet was konden de deelnemers gebruik maken van de hospitality van het Alpha racing BMW superbike team. Een geweldige ervaring voor de aankomende talenten.
 
Gedurende het kamp waren er meerdere KNMV trainers en KNMV selectie sporters actief bij het trainen van de jonge rijders. De rijders variërend in leeftijd van 6 tot 16 jaar werden allemaal op een verschillende vlak geholpen.
 
Woensdag:
Tijdens de eerste dag hebben we veel gewerkt met het fenomeen acceleratie en remmen. We rijden hierbij op verschillende lay outs van de juniortrack (totaal hadden we er 6), het is leuk om te zien wie zich snel aanpast aan veranderingen en wie niet. Het is een goede eigenschap wanneer een rijder zich snel aan kan passen aan een nieuwe baan lay out. Gedurende de dag werd het donker en rond 2 uur begon het hevig te regenen! Omstreeks half 5 regende het zo hard dat is besloten voor die dag het rijden te stoppen. Dit i.v.m. aqua planing en het feit dat de verwachting voor de volgende dagen goed was. 
  
Donderdag:
Donderdag stond in het teken van de trainers, veel verschillende opdrachten door KNMV trainers waren een flinke uitdaging voor de rijders. Gelukkig konden we de hele dag genieten van super omstandigheden. Ook de voorrijders onder wie Jasper Iwema en Bryan Schouten verrichtten super werk door op de baan verschillende mogelijkheden te laten zien. Uiteraard was er af en toe een privé race maar de reacties van de jonge rijders waren positief over deze benadering. Voor donderdag hadden we een bijzondere lay out gekozen met extreme rem punten! Iedereen was laaiend enthousiast. Op de avond was er een uitgebreid fysiek programma met onder meer: stormbaan voor de kleintjes, touwtrekken, volleybal, voetbal wedstrijden en aan het eind voor de ouderen een bootcamp training in estafette vorm. Bij een aantal rijders zijn inmiddels de ogen redelijk geopend. Na de fysieke afsluiter was het douchen en op tijd naar bed voor dag 3.
 
Vrijdag:
De laatste dag hadden we een estafette race waarbij een minibike, een NSF, een NSF rijder uit afrika en een R125 rijder samen 1 team vormden. Zo hadden we 15 teams. Uiteraard reden de verschillende motoren in aparte groepen. Zoals het een endurance race betaamt hadden we een echte Le Mans start (rennen naar de motor). We doen dit op Racecamp natuurlijk wel iets extremer. De deelnemers moesten een parcours afleggen door het weiland, over een talud en een bandenstapel alvorens men de motoren kon bereiken. Fitte rijders hadden dus een voordeel. De race en de trainingen op vrijdag werden volledig benut.
 
Vrijdag hebben we het racecamp afgesloten met een barbecue voor de deelnemers. De meest gehoorde reactie was: volgend jaar weer!