Karlo Slager kampioen in Yamaha R125 Cup


KNMV - 14 augustus, 2013

De 17-jarige Karlo Slager uit Staphorst is afgelopen zaterdag op de TT Junior Track in Assen kampioen geworden in de Yamaha R125 Cup – powered by Gamma.

Slager was in twee races zijn concurrenten te snel af en dat resulteerde in een niet meer in te halen voorsprong. Hij is de tweede kampioen van dit prestigieuze kampioenschap en volgt daarmee Bo Bendsneijder op.

Slim

In de eerste wedstrijdrace pakte Slager vanaf pole position meteen de koppositie. Ook in de tweede race kwam de Staphorster goed weg, om als eerste te finishen met Boerboom en Wedman op een tweede en derde plaats.

Slager: “Deze titel geeft mij een geweldig goed gevoel. Dit jaar heb ik met mijn koppie gereden. Vooral van de adviezen van Joey Litjens heb ik veel geleerd. Daarnaast wist ik dat als ik geen gekke dingen deed ik de races kon winnen. Als coureur ben ik gegroeid. Daarom hoefde ik in de wedstrijden niet altijd teveel risico’s te nemen. Als je weet dat je mentaal sterker bent dan je naaste concurrent dan rijdt dat een stuk prettiger. Ik heb een geweldig jaar gehad waarin we met z’n allen mooie wedstrijden hebben laten zien. De onderlinge verschillen zijn echt minimaal en er zijn veel goede rijders bij. Dat zal ik in de toekomst zeker gaan missen. Voor volgend jaar hoop ik naar het ONK Supersport te kunnen gaan. Daar ben ik als coureur wel aan toe. We zijn met enkele teams in gesprek en ik hoop dat het allemaal doorgaat. De GAMMA-Yamaha R125 Cup is een perfecte leerschool voor mij geweest”.

Bron: website Yamaha R125 Cup