Internationale Grasbaanraces Eenrum 2013


KNMV - 15 augustus, 2013

Op zondag 18 augustus vinden op één van de mooiste en snelste grasbanen in Europa, de 625 meter lange ovaal in Eenrum, weer de traditionele Internationale Grasbaanraces plaats.

Dit jaar vormt de internationale Zijspan-klasse het hoofdnummer onder de titel ‘Masters of Sidecars’. Deze klasse kent een zeer sterke line-up, met 14 zijspancombinaties die behoren tot de top van Europa. Onder hen drievoudig Europees en twaalfvoudig Nederlands kampioenen William Matthijssen en Nathalie Stellingwerf.

Ook de équipe Sven Holstein/Henk Auwema rijdt mee, die al eens de Europese titel wist te bemachtigen. Marc Detz/Bonita van Dijk behoren al vele jaren tot de sterkste combinaties in Europa. Dennis Noordman/Patrick Kremer is een nieuwe, talentvolle combinatie die in 2012 zijn begonnen en zij mogen nu al worden gerekend tot de Europese sub-top. Vorige week werden zij in Staphorst én Lattrop derde.Uit Duitsland komen de combinaties Marco Hundsrucker/Nicole Balz en huidige vice-Europees kampioen Markus Venus/Markus Heiß. Daarnaast starten er teams uit Engeland, Frankrijk en Denemarken. Met de Britse bakkeniste Abi Radley meegeteld rijden er vier dames mee in deze klasse!

Vliegend baanrecord

Een vast onderdeel van de Grasbaanraces in Eenrum is de vliegende ronde op zondag, voorafgaand aan de eerste manche van de internationale zijspannen. Wie het baanrecord in Eenrum verbreekt ontvangt de ‘Jur Bolt Bokaal’, die momenteel in handen is van Team Sven Holstein/Henk Auwema. Zij reden in 2011 een tijd van 21,45 seconden, een gemiddelde snelheid van 107,41 km/u. Het wordt dus spannend, want ze zijn al twee jaar ongeslagen.

Verder is er een sterk bezet rijdersveld bij de Specials Senioren, een ONK-wedstrijd bij de Specials Nationalen en de Shortrack-klassen ST1 en ST2. Volgens de organisatoren kunnen de bezoekers een aantal fraaie wedstrijden verwachten.

Op zaterdag 17 augustus is de finaleronde van de European Veteran Longtrack Series in Eenrum, tevens hun enige wedstrijd in Nederland in 2013. De EVLS-Serie is populair bij vele ‘oude’ toprijders en zij laten tijdens hun wedstrijden zien het racen absoluut nog niet verleerd te zijn.

Ook op de zaterdag zijn er zes klassen die om de ONK-punten zullen strijden.

Aanvangstijden

Zowel zaterdag 17 augustus als zondag 18 augustus:

Machinekeuring: 08.30 uur
Training: 10.00 uur
Wedstrijd: 13.00 uur
(Zondag: 13.00u Baanrecord Int. Zijspannen, aansluitend start 1e heat)
Huldiging (streeftijd): ca. 16.30/17.00 uur

Reglement en deelnemerslijsten
Aanvullend Reglement
Deelnemers Specials Nationalen
Deelnemers Specials Senioren
Deelnemers ST1
Deelnemers ST2
Deelnemers Zijspannen

Kijk voor meer informatie op http://www.mceenrum.nl/