Herlings op pole in Loket


KNMV - 03 augustus, 2013

Jeffrey Herlings heeft dit weekend een grote kans om zijn tweede opeenvolgende wereldtitel binnen te halen in de MX2 klasse. Bij de Grand Prix van Tsjechië, op het technische circuit van Loket, mag de Red Bull KTM Factory rijder uit Elsendorp maximaal acht punten verliezen op tweede man en teamgenoot Jordi Tixier.

Herlings heeft dan een voorsprong van meer dan 150 punten, die in de resterende drie Grands Prix in Bastogne (België), Matterly Basin (Engeland) en Lierop (Nederland) niet meer ingehaald kan worden.

Tijdens de kwalificatierace, die net als vorige week in Duitsland onder zeer warme weersomstandigheden werd verreden, had Herlings een mindere start. Gedurende de race kwam hij sterk naar voren om deze alsnog winnend af te sluiten.

Ook Glenn Coldenhoff liet zien dat het met de snelheid wel goed zit. Op een derde plaats liggend kreeg hij een steen in de achterrem en moest even de pits in voor een spoedreparatie. Desondanks wist hij nog als elfde over de finish te komen. 

In de MX1 klasse kwam Herjan Brakke, na enkele valpartijen, op de achttiende plaats binnen in de kwalificatierace.

Kwalificaties Europees Kampioenschap

In Loket wordt dit weekend ook gereden voor het Europees Kampioenschap in de klassen EMX125 en EMX250. Hieronder de uitslagen van de Nederlandse deelnemers.

Eerste kwalificatieheat EMX125: 11 de Jong, na een mindere start, 24 vd Vlist, stilgestaan en in de pits geweest met probleem met gas/gaskabel.

Tweede kwalificatieheat EMX125: 3 Pootjes, 9 Vlaanderen (val bij start) 10 Van Nobelen. De Vries uitgevallen met lekke band, te Dorsthorst uitgevallen door valpartij met schade aan de motor.

Eerste kwalificatieheat EMX250: 6 Kras, 12 Kouwenberg na val, 13 van Berkel, 18 Corneth, 25 Cuppen na val, Versluis uitgevallen met lekke band.

Tweede kwalificatieheat EMX250: 2 Bogers, 5 de Waal, 13 Albers.

Laatste kans EMX125: 1 van der Vlist, door naar de finale race, 10 de Vries, 11 te Dorsthorst.

Laatste kans EMX250: 7 Cuppen, 16 Versluis.