Herlings: “Ik probeer de laatste drie GP’s ook te winnen”


KNMV - 06 augustus, 2013

Tweevoudig Wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings is maandagmiddag na een rit van pakweg acht uur vanuit Tsjechië weer met de auto thuis aangekomen in zijn woonplaats Elsendorp, maar moet nog even aan het idee wennen: hij heeft voor de tweede keer op rij een wereldtitel binnengesleept!

“Het voelt goed, het is een speciaal gevoel”, aldus de 18-jarige Brabander, die inmiddels over de hele wereld bekend is als ‘The Bullet’. “Alleen John van den Berk heeft het als Nederlandse motocrosser eerder voor elkaar gekregen om twee keer achter elkaar Wereldkampioen te worden.”

Herlings heeft al tal van leuke reacties gekregen, onder meer via zijn Twitter– en Facebook-account. “Het is leuk om te zien dat mensen in andere landen me ook volgen”, aldus Herlings. Toch blijft de talentvolle motocrosser er nuchter onder. “Ik ben geen superster hoor, dat valt wel mee.”

Felicitaties namens de KNMV

Bondscoach Motocross Marcel Hartman heeft Herlings zondag na de race in Loket persoonlijk gefeliciteerd met zijn wereldtitel. Ook sporttechnisch directeur Johan Becker van de KNMV is bijzonder verheugd met het succes van Herlings: “De KNMV is heel blij met een 2-voudig Wereldkampioen die pas achttien jaar is. Het is uniek in de WK-historie dat zo’n jong talent de successen aan elkaar rijgt. We hopen dat we nog heel veel van hem mogen gaan zien.”

Als het aan Herlings ligt, wordt die wens zeker ingewilligd. De jonge Brabander is strijdlustiger dan ooit. “Ik probeer zo goed mogelijk de laatste drie GP’s te winnen.”

Record op record

Herlings heeft dit seizoen bijzonder constant gereden. Op twee manches na heeft hij ze allemaal gewonnen. Het leverde hem het record op van de meeste gewonnen manches op rij. Saillant detail: tot voor kort was dit record in handen van zijn teambaas, de Belg Stefan Everts.

Die constante prestaties komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Herlings werkt er keihard voor en traint elke dag minstens een uur. “Soms train ik drie of vier uur. Ik probeer zo ontspannen mogelijk elke wedstrijd te rijden en regelmaat aan te houden. Gisteren heb ik nog even snel uitgefietst om de afvalstoffen van na de wedstrijd eruit te werken. Je moet elke dag goed bezig blijven.”

Onder begeleiding van meervoudig Wereldkampioen Stefan Everts rijdt Herlings nog tot en met 2015 voor KTM in de MX2. Mogelijk volgt er daarna een overstap naar de MX1. Als het aan Herlings ligt, wederom met KTM. “Ik ben superblij met het team en ik ben supertevreden.”