Glenn Coldenhoff favoriet in Lierop


KNMV - 30 augustus, 2013

Nu Jeffrey Herlings vanwege een schouderblessure niet zou kunnen rijden is Glenn Coldenhoff de grote kanshebber voor de MX2 in Lierop. Of… gaat Herlings op het laatste moment voor een verrassing zorgen? Hij heeft vrijdagochtend een motortraining afgewerkt en het Red Bull KTM Factory team heeft zijn motoren bij de machinekeuring aangeboden. Herlings gaat het zaterdag in ieder geval proberen tijdens de trainingen en kwalificaties. Als alles goed gaat staat de 18-jarige wereldkampioen zondag alsnog achter het starthek op zijn favoriete circuit!

Ofschoon de nieuwe wereldkampioenen reeds bekend zijn (Herlings MX2, Cairoli MX1) is de belangstelling voor de Grand Prix in Lierop er niet minder om. De GP in Lierop levert altijd spannende wedstrijden op, dat is in het verleden vaak genoeg bewezen. Er wordt niet alleen gestreden om de laatste wk-punten, het gaat er ook om de eer. En alleen al voor die eer zal Coldenhoff er alles aan doen om zijn grootste belagers Dean Ferris (Aus), Christophe Charlier (Fra), José Butron (Spa) en Jordi Tixier (Fra) en misschien Jeffrey Herlings achter zich te houden.

Behalve de MX2 komen in Lierop ook de MX1, EMX125 en EMX250 aan de start. Het publiek kan genieten van grootheden als Antonio Cairoli en Marc de Reuver in de MX1 klasse, waar Herjan Brakke helaas nog verstek moet laten gaan in verband met een tijdens de GP van Engeland opgelopen blessure. Mike Kras is favoriet in de EMX250 en de snelle tweetaktrijders Calvin Vlaanderen, Davy Pootjes en Freek van der Vlist strijden in de EMX125 mee voor een podiumplaats.

De trainingen beginnen zaterdag al rond 8.00 uur. De kwalificatiewedstrijden voor alle vier de klassen worden vanaf 14.50 uur verreden. Pas om 19.20 uur wordt het weer rustig in Lierop om op zondag reeds om 8.00 uur te beginnen met de warm-up trainingen. De eerste wedstrijd (EMX125) start om 10.20 uur. De eerste GP-race (MX2) begint om 12.00 uur. Voor mensen die het weekend in Lierop willen overnachten is er een grote camping dicht bij het circuit ingericht.