Finale EK Zijspan Grasbaan in Loppersum


KNMV - 29 augustus, 2013

Op zaterdag 31 augustus werd op de grasbaan van Loppersum de finale van het Europees Kampioenschap voor zijspannen verreden. In een spectaculaire A finale haalden William Matthijssen en Nathalie Stellingwerf ondanks een zware crash de tweede plaats binnen.

Vorig weekend tijdens de halve finale in Bad Hersfeld werden de laatste zijspan combinaties toegevoegd aan een sterk rijdersveld dat vandaag tijdens de finale in Loppersum voor de EK titel streed. In dit rijdersveld zagen we drie Nederlandse combinaties. De opening begon met een emotioneel afscheid van zijspan legende Tommy Kunert. Kunert rijd al jaren op het hoogste niveau mee in de zijspansport maar sloot vandaag zijn Internationale carrière af.

De wedstrijd bij de zijspannen was een wedstrijd van grote klasse. Kunert pakte zijn 11de titel in Loppersum na een merkwaardige A Finale. In deze A finale zagen we ook Matthijssen, Venus en Grenier. Het was geen verassing dat er in deze finale wat ging gebeuren, de combinaties zaten zo ontzettend dicht tegen elkaar aan en iedereen probeerde een gaatje te vinden. In de laatste ronde ging het helaas mis voor het team van Matthijssen en ze sloegen over de kop. William kwam er goed van af, maar Nathalie moest voor controle mee naar de mobiele ziekenboeg. Gelukkig bleef het bij zware kneuzingen voor Nathalie. Vreemd genoeg werd er alleen geen re-start gehouden, maar werd er geteld na de derde ronde. 
 
Dit betekende dat Kunert zijn 11de titel zeker stelde en zo zijn Internationale carrière met een EK titel afsloot. Matthijssen lag op de tweede plek en werd zo dus ook tweede in het EK. Grenier sloot de wedstrijd dag af met een keurige derde plek. Venus werd vierde.