Europese politie zet in op aanpakken hardrijder


KNMV - 21 augustus, 2013

In heel Europa gaat de politie deze week extra controleren op snelheidsovertredingen. Het gaat om een actie van TISPOL, het samenwerkingsverband van Europese verkeerspolitiediensten.

Het voornaamste doel van TISPOL is het vergroten van de verkeersveiligheid op de Europese wegen. Met de actie in de voorlaatste week van augustus willen de verkeersdiensten weggebruikers bewust maken van de risico’s van te hard rijden. Daarmee brengen ze volgens de organisatie niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook het andere verkeer op de weg.
 
Veiligheid
 
“Iedereen die denkt dat te hard rijden een onbenullig vergrijp is moet beter nadenken. Een te hoge snelheid heeft een verwoestende uitwerking op de veiligheid van de weggebruikers. Het vergroot bovendien de kans op ongelukken”, aldus Koen Ricour, directeur van TISPOL. Hij schat dat bij een een derde van de dodelijke ongevallen te hard rijden de oorzaak of een van de oorzaken is.
 
Het gaat om een drukke periode op de Europese wegen omdat er deze week veel vakantieverkeer terugkeert naar huis. Vorig jaar werd een soortgelijke actie eind augustus ook al gehouden in 25 Europese landen. De politiediensten constateerden toen in totaal 554.000 overtredingen.

Kijk voor meer informatie op https://www.tispol.org/

Bron: Verkeerspro.nl