VVN maakt bestuurders alert op jonge verkeersdeelnemers


KNMV - 20 augustus, 2013

Veilig Verkeer Nederland (VVN) start op dinsdag 20 augustus onder leiding van VVN-voorzitter Karla Peijs op basisschool ‘De Toermalijn’ in Franeker de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Peijs deelde onder anderen samen met de gedeputeerde van de provincie Friesland en een wethouder van de gemeente Franekeradeel ansichtkaarten uit aan passerende bestuurders. Ook hangen er in de buurt van scholen door heel Nederland spandoeken om bestuurders alert te maken op de jonge verkeersdeelnemertjes.
 
Tijdens het begin van het schoolseizoen is de kans op ongevallen tussen kinderen en bestuurders hoger dan in de rest van het jaar. In heel 2012 vielen er onder kinderen van 5 tot 11 jaar in totaal 8 doden. In de leeftijdsgroep van 12 tot 15 jaar waren het er in totaal 14.

Ervaring opdoen in het verkeer

Volgens Veilig Verkeer Nederland is het desondanks goed om kinderen zo veel mogelijk ervaring te laten opdoen. Het begin van het schooljaar is volgens de organisatie een prima moment voor ouders om een bijdrage te leveren aan de veiligheid van hun kinderen. Het is leuk en leerzaam om de route naar school vooraf met kinderen te oefenen. Zodra het veilig kan, is het verstandig om kinderen zelfstandig naar school te laten fietsen via een veilige route.
 
De actie zal in het hele land weer worden uitgedragen en is herkenbaar aan de spandoeken in de buurt van scholen. In aanloop naar het nieuwe schooljaar onderneemt VVN samen met haar partners diverse initiatieven om de campagne verder onder de aandacht te brengen en om zo de verkeersveiligheid van de jongste verkeersdeelnemers verder te vergroten.

Kijk voor meer informatie op www.vvn.nl en http://www.veiligverkeernederland.nl/kids/school