Blunderende winnaars Gamma Racing Day-actie


KNMV - 02 augustus, 2013

Door op de KNMV Facebookpagina hun meest memorabele blunder te posten, sleepten 12 winnaars elk twee paddockpassen voor de Gamma Racing Day op zondag 4 augustus op TT Circuit Assen in de wacht. De blunder van Jos Mijnders bleek goud waard, hij won een paddockpas plus een rit achterop de Yamaha R1 two-seater, bestuurd door KNMV-bondscoach Barry Veneman.

De uit Spijkenisse afkomstige motorrijder vertelde op www.facebook.com/motorbondKNMV een even hilarisch als tragi-komisch verhaal. “Ik stond op het punt om vanaf de McDonalds met een groepje te vertrekken en stond al stoer te wachten op de rest. Ik gaf een paar stootjes gas, zodat de leuke meiden die aan het eten waren ook even omkeken. En terwijl ik daar sta te wachten laat ik mijn motor net iets te schuin hangen waardoor hij over mijn balanspunt heen gaat en ik een seconde later met motor en al op de grond lig. Mijn maten stonden meteen om me heen. ‘Gaat het?’, vroegen ze. Waarop ik zei: ‘ja joh, ik had opeens megakramp enneh…’.”

Twaalf andere deelnemers aan de actie vielen ook in de prijzen. Zij wonnen elk twee paddockpassen:

 • Jan van Nunen liet in zijn garage de motor omvallen, waardoor zijn vrouw haar voet brak.
 • Hielke Post snapte er niks van. Na het starten van z’n, gloednieuwe, motor sloeg de motor telkens af. Na een paniekpost op een forum, reageert een vrouwelijk forumlid met de droge opmerking: ‘Jiffy ingeklapt?’. Tsja.
 • Haastige spoed is zelden goed, zo leerde ook Remon Huizinga. De nieuwe keuken leek goed geplaatst te zijn, totdat de nieuwe vaatwasser het niet bleek te doen. Wat bleek: de stekkers waren niet in de stopcontacten geplaatst en de halve keuken opnieuw geplaatst moest worden.
 • Melanie Grätz liet tijdens haar rijles de koppeling schieten met een even schitterende als onverwachte wheelie als gevolg. Ze werd beloond met een rijinstructeur die op de grond lag van het lachen.
 • Nadat de verkoop van zijn motor was beklonken, wilde Jacob Commandeur de motor met een korte bocht in de trailer van de koper rijden. Helaas kwam hij schuin tot stilstand en kon hij alleen nog maar de motor langzaam neerleggen. Zoals de koper keek, zo voelde Jacob zich.
 • Zoals een echte prof ging Mark van Steen op een Frans circuit op zijn sportmotor onderuit. Rider ok en de motor ook. De volgende dag leek hij op de paddock echter niet te beseffen dat deze wel erg schuin afloopt waardoor de motor over z’n jiffy heenviel en de schade vele malen groter was dan een dag eerder.
 • De blunder van Eveline Disseldorp is misschien wel de nachtmerrie van iedere motorrijder die woonwerkverkeer doet. Op het werk kwam ze er namelijk achter dat ze alleen haar leren motorbroek bij zich had. Gelukkig kon ze een uniformbroek van een collega lenen.
 • En Miryam de Groot riep het onheil een beetje over zich af. Na de motorrijles riep ze trots tegen haar instructeur ‘ging goed hè?’. Om vervolgens af te stappen en daarbij niet de standaard uit te zetten. Gevolg: een val, een ingescheurd duimkootje en bijna 8 weken niet kunnen rijden.
 • Henk Seppenwoolde had het bijna goed. Voor een MX-kampioenschap 250cc nam hij twee motoren van 125cc mee. Gevalletje: ‘inschrijfbrief niet goed gelezen’.
 • Kirsten van Erven wil als instructeur natuurlijk het goede voorbeeld geven aan leerlingen. Daar hoort zelf omdonderen op de motor tijdens een AVB-examen voor de ogen van haar leerling en de examinator, nadrukkelijk niet bij. Gelukkig slaagde de betreffende leerling die dag wel voor het AVB.
 • Eric Moerkerk won twee paddockpassen met een klassieke blunder. Hij vergat z’n remschijfslot te verwijderen en lag na de eerste draai aan het gashendel gelijk met motor en al op de grond.

Kijk voor meer informatie over de Gamma Racing Day op www.gammaracingday.nl.