Bendsneijder opnieuw in European Junior Cup


KNMV - 20 augustus, 2013

Na een glansrijke overwinning als wildcardrijder in de European Junior Cup, tijdens het WK Superbike in Assen, krijgt Bo Bendsneijder opnieuw de kans zich te bewijzen op een Honda CBR500R.

Op uitnodiging van RT Racing Support manager Rob Vennegoor en Agro On neemt Bo op zondag 1 september deel aan deze populaire klasse tijdens de World Superbike-ronde, die volgend weekend plaatsvindt op de Nürburgring in Duitsland.

Vennegoor: “Opnieuw kan Bo zijn talent laten zien in deze internationaal aansprekende klasse. De European Junior Cup ondersteund door Honda Europe is een klasse vol jonge talenten. De coureurs komen vanuit alle werelddelen waardoor deze klasse internationaal enorm aanspreekt. Een prachtig platform voor Bo om opnieuw te gaan voor succes!”

Jongensdroom

Bendsneijder is vastbesloten om er in Duitsland helemaal voor te gaan: “Toen ik van mijn vader hoorde dat ik nóg een keer mocht uitkomen in de European Junior Cup tijdens de WSBK op de Nurburgring kreeg ik een grote smile op mijn gezicht en mijn eerste reactie was…GAAF!! Direkt kwam het fijne gevoel boven van mijn gewonnen WSBK-race in deze klasse van afgelopen maart in Assen. De manier waarop dat weekend verliep was als een jongensdroom die helemaal uitkwam.”

De jonge Rotterdammer schat zijn kansen overigens realistisch in: “Natuurlijk weet ik dat het dit keer heel anders kan zijn, ik heb nog steeds een flinke achterstand qua rijtijd met de geweldig rijdende PATA Honda CBR500R ten opzichte van de andere jongens en meisjes, maar ook de Nürburgring ken ik alleen van de Playstation. Toch ga ik er vol vertrouwen naar toe en zal ik mijn stinkende best doen om weer het Wilhelmus te laten klinken en dit keer op Duitse bodem!”

Kijk voor meer informatie op http://www.europeanjuniorcup.com/ en http://www.worldsbk.com/en/home.html.