Zware crash Iwema in Austin


KNMV - 21 april, 2013

De Moto3 race in Austin werd na twaalf ronden onderbroken na een zware crash van Jasper Iwema.

De race begon voor de Nederlander al met tegenslag toen hij in de beginfase enkele gevallen rijders moest ontwijken en de race met tijdverlies kon vervolgen. In het vervolg van de wedstrijd verbeterde Iwema ronde na ronde zijn positie. In de twaalfde ronde ging het mis toen Iwema, op de achttiende plaats rijdend, bij 160 kilometer per uur met een highsider van zijn motorfiets werd geworpen. De organisatie besloot de race af te breken door de het tonen van de rode vlag.
 
Iwema werd overgebracht naar het op het circuit gelegen medisch centrum nadat hij hard op zijn hoofd terecht was gekomen. Na een eerste onderzoek werd de Nederlander vervoerd naar het ziekenhuis in Austin voor het maken van een CT-scan. Uit de scan is gebleken dat er verder geen ernstig letsel is en dat Iwema op een zware hersenschudding na OK is.

De ingekorte race werd vervolgens na een spannende strijd gewonnen door Alex Rins, die hiermee zijn eerste Moto3 zege wist te behalen.

Dit weekend werd ook de eerste race voor de Red Bull Rookies Cup verreden. De Nederlander Scott Deroue eindigde hierin, nadat hij zich in de eerste ronden van de wedstrijd met de strijd om de koppositie had bemoeid, als zesde.