Veneman en Litjens onthullen plannen 2013 bij Ten Kate


KNMV - 02 april, 2013

Omdat het eerste Moriwaki-raceweekend tijdens de ONK Paasraces vanwege de kou was afgelast, organiseerde het teammanagement een rijdersbijeenkomst in het Ten Kate-hoofdkantoor in Nieuwleusen.

Gezien het feit dat ook één van de Duitse coureurs, drie Finse coureurs en de Turkse rijder aanwezig waren in Nederland, was het ook een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en om KNMV-bondscoach Wegrace Barry Veneman en motorrace-trainer Joey Litjens de gelegenheid te geven hun opleidingsplannen voor 2013 te laten ontvouwen.

Na hun presentatie was het duidelijk, dat de KNMV en de coaches er echt op zijn gebrand om de jonge talenten uit de Moriwaki 250 junior Cup te helpen in hun ontwikkeling tot volwassen racers. Ze richten zich zowel op de technische rijkwaliteiten als op de fysieke en mentale aspecten. Volgens Litjens en Veneman zijn deze aspecten allebei even belangrijk.

Plannen voor 2013
Voor het rijtechnische gedeelte maakten Veneman en Litjens drie aandachtspunten bekend, die zij gedurende het seizoen verder willen ontwikkelen.
•schakelen, rijlijnen, remmen
•gebruik je lichaam, bochtingang en bochtuitgang, bochtencombinaties
•gebruik je lichaam, rem-gasafstand, plannen inhalen

Na de presentatie was het voor alle aanwezigen duidelijk dat de KNMV, als één van de 250 Junior Cup-initiatiefnemers, de ontwikkeling van jonge, getalenteerde coureurs uiterst serieus aanpakt en dat de deelnemers aan de Cup zich gelukkig mogen prijzen dat zo’n uniek initiatief bestaat in Nederland. Ook mag het, gezien de internationale startlijst voor 2013, duidelijk zijn dat de KNMV en Moriwaki 250 Junior Cup een klasse apart zijn in Europa en misschien zelfs wel in de wereld, wanneer het aankomt op professionalisme en talentontwikkeling.

Kijk voor meer info op http://www.250juniorcup.com/

Bron: Ten Kate Racing Products