Tweede Europese bijeenkomst voor senior-motorrijders


KNMV - 24 april, 2013

Na een succesvolle eerste bijeenkomst in 2012 organiseert FIM Europe van 24 tot en met 26 mei 2013 voor de tweede maal een bijeenkomst voor oudere motorrijders.

Volgens FIM Europe is het een uitstekende gelegenheid voor de deelnemers om ervaringen uit te wisselen. Hoofdonderwerp van de conferentie op zondag 26 mei is het verlengen c.q. verhogen van de ‘riding age’, de leeftijd waarop mensen nog op een motor stappen.

De tweede bijeenkomst wordt gehouden in het Slowaakse Hlohovec, dankzij de inspanningen van de lokale burgemeester, Peter Dvoran, die aanwezig was bij de eerste bijeenkomst in Italië en daar razend enthousiast over was. De meeting van 2013 valt samen met de viering van de 900-jarige (geschreven) historie van Hlohovec en het 20-jarig jubileum van de Slowaakse Motorfederatie SMF.

Gevuld programma

Het tweedaagse evenement belooft een groot feest te worden, met een keur aan verschillende activiteiten. De meeste daarvan vinden plaats op zaterdag 25 mei. In het stadscentrum zijn historische motoren en auto’s te zien en daarnaast kunnen de bezoekers militaire technologie van het Amerikaanse leger bekijken.

De aanwezige motorrijders, die uit alle hoeken van Europa komen en van wie een aantal zeker tot de veteranen mag worden gerekend, kunnen meerijden in een toerrit van Hlohovec naar Pieš?any, met een stop bij het historisch automuseum Hor?ák en kasteel Beckov. Op het programma staat ook een legershow op legerbasis Simeon in het plaatsje Nové Mesto nad Váhom, waarna de rit terugvoert naar Hlohovec.

Klik hier voor het inschrijfformulier of download hier de Engelstalige flyer voor meer informatie.

Klik hier voor de website van FIM Europe.