Team Streuer ontbreekt bij eerste race WK zijspannen


KNMV - 12 april, 2013

Team Streuer zal komend weekend niet van start gaan tijdens de openingsrace voor het WK zijspannen op het Spaanse circuit van Aragon. Na een laatste test woensdag op TT Circuit Assen constateerde het team dat er nog teveel technische verbeterpunten zijn.

In het LCR-span van Bennie Streuer en debuterend passagier Geert Koerts zit een nieuwe motor van Suzuki, met een na eerdere testen inmiddels aangepast dry-sumpsysteem. Woensdag heeft het team daarmee getest op het Drentse circuit. Van tevoren waren er 3 doelstellingen gesteld: 1. Het motorblok moet heel blijven, 2. Geert moet zijn WK-test afleggen met een positieve beoordeling 3. Afreizen naar de eerste WK in Aragon.

Bennie en Geert begonnen rustig en bouwden het tempo beheerst op. Omdat de extra drukmeters aangaven dat de oliedruk constant bleef, werd besloten om steeds iets harder te gaan rijden. In de daarop volgende sessies kwam men al dicht in de buurt van de rondetijden van vorig jaar. Passagier Geert kreeg dan ook te horen dat hij aankomend seizoen aan de WK-wedstrijden mag mee doen. Na afloop van de testdag had team Streuer echter twijfels of afreizen naar Aragon wel een goede keus zou zijn. Tijdens het testen zijn diverse punten gevonden die aangepast moeten worden. De tijd die hiervoor nodig is, is teveel om op tijd aan de start te kunnen staan in Argaon.

Het team gaat de extra tijd gebruiken om ‘de gemaakte ontwikkelingen verder te perfectioneren, zodat in de komende races een volwaardige strijd geleverd kan worden. Ook zal er naarstig gezocht moeten worden naar een extra motorblok. Dit zal nog wel problemen kunnen geven omdat er nog niet veel van deze motoren gemaakt zijn.’

In het persbericht geeft team Streuer tot slot aan: “Wij betreuren het natuurlijk dat wij direct al tegen een achterstand aankijken, maar hebben goede hoop dat de gemaakte ontwikkelingen goede resultaten gaan geven in de resterende wedstrijden.”