Samenwerking KNMV met Politieacademie


KNMV - 18 april, 2013

De KNMV en de Politieacademie hebben op donderdag 18 april een langdurige samenwerking afgesloten op het oefenterrein in Lelystad.

De contractperiode van drie jaar is een bevestiging van het jarenlange partnership tussen beide partijen. Het nieuwe contract werd met reden ondertekend in Lelystad, want deze locatie is al jaren het epicentrum van de meeste voortgezette rijopleidingen van de motorbond. De cursussen VRO, VRO Plus en VRO Sportief worden er gegeven en ook de opleidingen voor de gediplomeerde instructeurs van de KNMV (KGI’ers) krijgen er grotendeels gestalte.

Samen verkeersveiligheid bevorderen

De Politieacademie en de KNMV hebben beide een gemeenschappelijk doel: het bevorderen van de verkeersveiligheid. Dat moet immers leiden tot minder verkeersslachtoffers. Jaarlijks volgen duizenden motorrijders de VRO’s van de KNMV die hieraan een bijdrage kunnen leveren.

“We zijn trots dat we onze jarenlange samenwerking in een contract voor een langere periode hebben vastgelegd”, zegt Patrice Assendelft, directeur van de KNMV. “Op deze manier zijn we gegarandeerd van de mooiste en beste trainingslocatie in Nederland, die bovendien prettig centraal is gelegen.”

Herman Reuvers, hoofd van de School voor Handhaving en het Centrum voor Handhaving en Mobiliteit reageert: “De Politieacademie en in het bijzonder de School voor Handhaving werkt in haar onderwijs samen met partners. Kennis en kunde delen en samenwerken is het thema. Met deze samenwerking bieden we de mogelijkheid ook op facilitair gebied om samen te investeren in veiligheid.”