ONK supermoto Boekel


KNMV - 29 april, 2013

Op zondag 5 mei komt het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Supermoto voor de zevende keer naar Boekel! In het Brabantse dorp organiseert MAC Mova ’83 de derde wedstrijd van dit seizoen.

Op industrieterrein ‘De Vlonder’ gaan toppers als Marc Fraikin en Marcel van Drunen met elkaar in duel. Wie kan deze ervaren rotten het moeilijk maken tijdens deze VHM ONK Supermoto!

De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden gedomineerd door regerend kampioen Fraikin. De Belg starten zowel in Lelystad als Zelhem vanaf de pole-position en veroverde tevens twee manche zeges. Landgenoot Kevin Novelli Viellevoye deed heel erg zijn beste maar kwam iedere keer te kort. Dezelfde geldt ook voor meervoudig kampioen Van Drunen. De inmiddels 42-jarige Eindhovenaar is zeer waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen. Het motto ‘mee doen is belangrijker dan winnen’ kent deze Yamaha-rijder niet. De voormalig GP-crosser wil altijd het maximale en dat is niet alleen winnen maar ook de titel pakken. In Boekel kan ‘ MVD’ zijn eerste succes van 2013 behalen en daarvoor zal hij alles uit de kast halen. Tijdens de afgelopen zes edities won Van Drunen maar liefst vier keer!

Andere mannen die we voorin kunnen verwachten zijn Michael Gregoire, Sander Olie, Ronnie Kreeft en de Belgen Novelli-Vieillevoye en Michael Berben. Een klasse waarin we een regionale rijder in actie zien komen is de Euro-klasse. Daarin komt Michel van Dijk uit het naburige Gemert uit. De KTM-rijder kende vorig jaar veel blessureleed waardoor hij ook de wedstrijd in Boekel moest missen. De vorige wedstrijd in Zelhem deed Van Dijk het erg goed met een vierde plaats. Dat smaakt naar mee en waar is het nu mooier om op het podium te finishen dan voor min of meer eigen publiek?

De overige klasses die in actie gaan komen zijn Nationale, Jeugd en de Belgian Cup! De trainingen tijdens deze eerste Brabantse wedstrijd van het seizoen beginnen om 9.30uur, de eerste wedstrijd zou omstreeks 12.30uur van start moeten gaan. De entree is slechts € 7,00 en kinderen van 12-16 jaar slechts € 3,50! U kunt dan de gehele dag genieten van prachtige motorsport!

Deelnemersinformatie:

Aanvullend Reglement
Tijdschema