ONK Solo Motocross Gemert 28 april 2013


KNMV - 11 april, 2013

Op zondag 28 april, twee dagen voor de troonswisseling, wordt in Gemert op het bekende Wolfsboschcircuit de derde wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap motorcross verreden.

Voor wereldkampioen Jeffrey Herlings uit Elsendorp (gemeente Gemert-Bakel) betekent deze wedstrijd een thuiswedstrijd. Tot op dit moment heeft Jeffrey Herlings alle wedstrijden waarin hij dit jaar heeft deelgenomen ook allemaal gewonnen. Dat hij derhalve in Gemert ook de grootste favoriet is voor de eindzege zal niemand verbazen.

Stichting MAC St. Christoffel treedt al jarenlang op als gastheer van het ONK motorcross. Vorig jaar werd (noodgedwongen) een overstapje gemaakt naar de zijspannen maar dit jaar zijn de solomotoren weer terug en wel de klassen MX2, MX1, 85cc jeugd en 125cc. Dat zorgt voor een vol programma.

Al een aantal jaren is het Gemertse circuit onveranderd, afgezien dan van de eerste bocht na de start. Daar komt dit jaar wat verandering in. Ter wille van de veiligheid gaan de motoren na de start niet plankgas het motodrome in maar via een 180 graden-bocht. Dat brengt de snelheid naar beneden maar dat zou tevens inhouden dat de motoren ook weer meteen het motodrome uit zouden vliegen. En dat is jammer omdat het meeste publiek de actie direct na de start zou moeten missen. De baan wordt door de organisatie zodanig aangepast dat de deelnemers na de start toch een halve ronde in het motodrome blijven. Dit is gedaan om het kijkgenot voor de toeschouwers verder te verhogen. Vanaf het hoge talud zijn de altijd spectaculaire eerste meters goed te volgen.

MX2-wereldkampioen Jeffrey Herlings kan in Gemert rekenen op twee collega KTM coureurs te weten teamgenoot Jordi Tixier uit Frankrijk en de Engelsman Jake Nicholls. Niet toevallig zijn dit ook de twee coureurs die na de GP in Valkenswaard langs Jeffrey Herlings op het podium stonden.  Van Glenn Coldenhoff uit Heesch mag in Gemert ook een en ander worden verwacht. Hij heeft dit jaar al voor prima resultaten gezorgd zowel in het WK als ONK.

Evgeny Bobryshev is de leider in het ONK MX1-klassement maar het is niet zeker of deze Rus in Gemert van de partij kan zijn i.v.m. een onlangs opgelopen beenblessure. Dat verhoogt voor o.a. Marc de Reuver weer de kans om in Gemert hoog op het ereschavot te eindigen.

Spannend is de strijd in de jeugdklassen 85cc en 125cc. Ook hier is de buitenlandse deelname overweldigend en moeten de Nederlandse crossers van goeden huize komen om in de kopgroep mee te kunnen blazen.

De trainingen zijn zondag 28 april in Gemert van 9.00 tot 12.00 uur, de wedstrijden van 12.30 uur tot 17.45 uur. Voor meer informatie kun je surfen naar de nieuwe website van MAC St. Christoffel: www.gemert.mx.

Bron: Stichting St. Christoffel

Hieronder vind je de eerste deelnemerslijsten, het aanvullend reglement en het tijdschema.

Gemert 28-04 85cc entry list – versie 24-04-2013
Gemert 28-04 125cc – entry list – versie 24-04-2013
Gemert 28-04 mx1s – versie 24-04-2013
Gemert 28-04 mx2s – versie 24-04-2013
Gemert 28-04 ONK Solo – Tijdschema – versie 24-04-2013
Gemert 28-04 ONK Solo AR