Coveña tweede in Aragon


KNMV - 13 april, 2013

De eerste EK Superstock 600 race van het seizoen 2013 is gewonnen door Gauthier Duwelz. De Belg had op de eindstreep een voorsprong van een seconde op de als tweede eindigende Nederlander Tony Coveña.

Bij de start was het Duwelz die de leiding nam, in de tweede ronde was het even Coveña die de Belg verdreef van de koppositie maar daarna was het wederom de MTM Racing coureur die de touwtjes in handen nam.

Coveña vocht vervolgens een verboten strijd uit met Bastien Chesaux en de later sterk opkomende Robin Mulhauser. In eerste instantie was het regelmatig stuivertje wisselen tussen Coveña en Chesaux. Even viel de Nederlander nog terug naar de vierde plaats maar een sterke slotfase – Covena reed in de voorlaatste ronde nog even de snelste ronde van de race – zorgde ervoor dat hij Chesaux en Mulhauser achter zich wist te houden.

De tweede Nederlander, Wayne Tessels kende een moeilijke start. Na de eerste ronde kwam de Suzuki coureur slechts als drieentwintigste langs start en finish om zich daarna op te maken voor een fantastische inhaalrace. Het lid van de KNMV selectie knokte zich door het veld naar voren en begon gedurende de wedstrijd steeds snellere rondetijden te rijden om uiteindelijk als tiende de eindstreep te passeren.

Bron: Racesport.nl