Campagne helpt motorrijders veilig op weg


KNMV - 04 april, 2013

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD), het Verkeer- en Vervoerberaad (VVB) Groningen en de politie zijn onder het motto ‘Veurjoar in de kop?’ gestart met een campagne om de veiligheid van motorrijders in het verkeer te verbeteren.

Dit jaar voor het eerst ook online. Motorrijders die aanhaken maken kans op een gratis VRO Risico-training waarin hun eigen rijgedrag op video wordt vastgelegd. Aan de hand van dat filmpje bespreekt een rij-instructeur van de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) met hen wat opvalt in hun rijstijl. De prijs is te winnen via de campagnepagina van ‘Veurjoar in de kop?’ op Facebook.
 
Positief effect
Recent onderzoek van het SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft aangetoond dat deze training een positief effect heeft op de veiligheid van het rijgedrag en gevaarherkenning door motorrijders. Het zogenaamde BikeSense-onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
 
Behalve via Facebook en Twitter zijn vorige week alle motorclubs, motordealers en rijscholen in de provincies Groningen en Drenthe met posters en flyers geattendeerd op de campagne. Ook deelnemers aan regionale motorvaardigheidstrainingen in Drenthe krijgen een flyer mee. Bovendien zendt RTV Drenthe acht weken lang een radio- en tv-spotje uit. Niet alleen motorrijders worden hiermee aangesproken, ook voor andere weggebruikers is het belangrijk om te beseffen dat er weer motorrijders onderweg zijn.

Klik hier voor meer informatie over VRO-opleidingen

Bron: Midweek/NDC Mediagroep