100% score Herlings


KNMV - 01 april, 2013

Jeffrey Herlings is erin geslaagd om in de GP van Valkenswaard beide manches in de MX2 klasse op zijn naam te schrijven.

Na zijn overwinningen in de eerste twee wedstrijden voor het wereldkampioenschap in Qatar en Thailand was Herlings ook in Valkenswaard te sterk voor de concurrentie.
 
Gemakkelijk was het niet voor de 18-jarige Red Bull KTM fabrieksrijder uit Elsendorp. Door zijn diskwalificatie tijdens de kwalificatierace moest Herlings in beide manches als laatste oprijden naar het starthek.

In de eerste manche was de achterstand op leider Jordi Tixier bij de start niet al te groot en halverwege de race had Herlings de koppositie al overgenomen. In de tweede manche was de achterstand op de kop van het veld na één ronde meer dan 20 seconden en leek het winnen van deze race een onhaalbare opgave. Ronde na ronde werd het verschil goedgemaakt en enkele minuten voor het eind wist Herlings alsnog de eerste plaats over te nemen, aangemoedigd door duizenden landgenoten.

Na drie wedstrijden heeft Herlings de leiding in het wereldkampioenschap stevig in handen met de maximale score van 150 punten. Zijn doelstelling voor dit jaar (alle manches winnend afsluiten) is nog steeds haalbaar.

Glenn Coldenhoff reed in Valkenswaard een sterke wedstrijd. Met een vijfde en vierde plaats in de manches eindigde de KTM rijder uit Heesch totaal als vijfde in de Grand Prix. In de stand om het wereldkampioenschap bezet Coldenhoff de vierde plaats, met slechts één punt achterstand op Romain Febvre en vier punten op Jordi Tixier (beiden Frankrijk, KTM).

Mike Kras op MX3 podium

Ook in de MX3 klasse was er Nederlands succes. Suzuki rijder Mike Kras (Suzuki) werd met een eerste en derde plaats in de manches totaal tweede achter Gert Krestinov (Estland, Kawasaki). Valkenswaard was de eerste MX3 wedstrijd, dus ook in de tussenstand voor het wereldkampioenschap bezet Kras de tweede plaats.

Alle uitslagen op http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx.