Ongedwongen sfeer tijdens 57e KNMV 25+ reünie


KNMV - 09 oktober, 2012

De KNMV koestert haar leden die al geruime tijd lid zijn van de vereniging. Onlangs vond in het Friese Lemmer de 57e 25+ reünie plaats, waar leden die meer dan 25 jaar lid zijn van de ‘Koninklijke’ elkaar in een ongedwongen sfeer konden ontmoeten, herinneringen ophalen en er bovenal een leuke motordag van maakten. Zo waren er diverse historische motoren aanwezig.

Sporthotel Iselmar in Lemmer vormde het trefpunt van de reünie. De ruim 70 deelnemers werden hier ontvangen met koffie en gebak. Simon Schram had uit zijn klassiekerverzameling een Norton Manx en een Scott uit 1914 meegenomen. En Bink Dupont showde zijn zelf vervaardigde vuurrode replica van de 125cc MV Agusta , de motor waarop zijn vader Gerrit in 1955 en 1956 Nederlands kampioen werd. Een fraai staaltje werk van een echte liefhebber.

Na de lunch stond er een bezoek aan het D.F. Wouda-stoomgemaal op het programma. Dit is het oudste nog werkende stoomgemaal ter wereld. De nog actieve motorrijders vertrokken ondertussen voor een toertocht van 80 km, om zich na afloop weer bij de Wouda-bezoekers aan te sluiten.

Voorafgaand aan het diner werd er onder het genot van een hapje en drankje niet alleen nagepraat, ook werd traditiegetrouw ‘de beker’ uitgereikt aan een 25+-reünist die zich in het verleden of heden op een of andere wijze voor de motorsport verdienstelijk heeft gemaakt.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bekende namen van oud-wedstrijdrijders op voorkomen. De wisselbeker werd door KNMV-voorzitter Jan de Geus dit jaar  uitgereikt aan oud-betrouwbaarheidsrijder annex Zesdaagserijder Jan Schenk. Ooit met vriend Tim Schelling begonnen als fabrieksrijder voor Berini, bouwde Schenk een succesvolle carrière op als betrouwbaarheidsrijder. Na de uitreiking werd de dag besloten met een diner.

Liefhebbers voor de 25+ reünie in 2013 (op de 1e vrijdag in oktober) kunnen zich nu al melden bij Wim Marijnis, tel. 070-3278635 of via de e-mail: motorwim@planet.nl.