Int. Sportweekend: Coupe de l’Avenir voor Nederland


KNMV - 10 oktober, 2012

Winst was er voor Nederland in de 85cc Coupe de l’Avenir, terwijl het oranje Supermototeam bij het WK in Portugal knap vijfde werd. Eerder meldden wij al dat Michael van der Mark het EK superstock 600 op zijn naam heeft geschreven.

WK Supermoto of Nations Portugal
Het drietal Devon Vermeulen (8e en 7e), Maik Voorwinden (12e en 10e) en Jaimie van Sikkelerus (20e en 16e) heeft de vijfde plaats behaald in de Supermoto of Nations, het wereldkampioenschap voor landenteams. In Portimão, aan de Portugese zuidkust, waren in totaal vijftien landen vertegenwoordigd. De winst ging naar Italië, gevolgd door Frankrijk en Tsjechië.

Coupe de l’Avenir België
Op het circuit van Nismes heeft Nederland de Coupe de l’Avenir in de 85cc klasse veroverd. Deze officieuze wedstrijd voor jonge landenteams wordt ieder jaar in België verreden. Het motocross-team voor rijders t/m 15 jaar bestond uit Davy Pootjes (2e en 7e), Nick Horsten (4e en 19e) en Noud van Kraaij (10e en 2e). Na het verrekenen van het schrapresultaat bleek dat het oranje team de meeste punten had behaald, gevolgd door Frankrijk.

In de MX2-klasse, voor de leeftijd t/m 21 jaar, eindigde Nederland als derde. Het trio Micha Boy de Waal, Donny Bastemeijer en Lars van Berkel werd aanvankelijk als tweede geklasseerd. Als gevolg van een probleem bij het starthek bij de tweede manche werd Bastemeijer later gediskwalificeerd en was een derde plaats het eindresultaat. De Belgen eindigden op eigen terrein als eerste.

EK wegrace Albacete
KNMV-selectierijder Scott Deroue nam deel aan het EK wegrace in Albacete en reed daarbij voor het eerst op een moto3-machine, een FTR Honda. Deroue werd 15e. Bondscoach Barry Veneman sprak op Twitter van een ‘goede job’.