Nederlanders schitteren op FIM Gala


KNMV - 10 december, 2012

Tijdens het FIM Gala in Monte Carlo betraden deze keer drie Nederlandse motocross wereldkampioenen het podium!

Meer dan 500 gasten waren aanwezig in de schitterende ‘Salle des Etoiles’ van het Sporting Monte Carlo waar de jaarlijkse huldiging van de FIM werd gehouden. In het gezelschap van deze grote motorkampioenen ontbraken de Nederlanders niet. Jeffrey Herlings nam de medaille in ontvangst voor zijn wereldtitel in de MX2 klasse, een geweldige prestatie die op veel bijval kon rekenen.

Voor tienvoudig zijspan motocross wereldkampioen Daniël Willemsen was het bepaald niet de eerste keer dat hij op het hoogste podium mocht staan! Kenny van Gaalen, een van zijn bakkenisten in 2012, vergezelde Willemsen deze keer naar het prinsdom.
 
Tijdens het internationale kampioensgala werden door de wereldmotorbond ook enkele bijzondere winnaars bekend gemaakt, als resultaat van een internetverkiezing. De Sloveen Tim Gajser, Europees- en wereldkampioen in de 125cc MX, werd ‘Rookie of the Year’, trialkampioene Laia Sanz ‘FIM Vrouw van het jaar’ en MotoGP-wereldkampioen Jorge Lorenzo ‘Persoonlijkheid van het jaar’.

De FIM Milieuprijs, als aanmoediging voor het bewust omgaan met de omgeving, werd toegekend aan het Circuit van Catalunya. Tenslotte was er de Road Safety Award die terecht kwam bij de Ambulance Motorcycle Club voor hun werk met betrekking tot veiligheid en helmen.